Stichting Magic Care
Wil Hendriks
01/07/2020
2 min
0

Stichting Magic Care

01/07/2020
2 min
0

Zo’n 15 jaar geleden ontmoette ik Marlies Greve, goochelaar en voorzitter van Stichting Magic Care. Ik had het genoegen om als vrijwillig goochelaar deel uit te mogen maken van een groepje bijzondere mensen, die zich belangeloos inzetten om een positieve afleiding te bezorgen aan kinderen die erg ziek zijn of in een andere lastige situatie zitten. We waren de eerste jaren nog met z’n vijven, het bestuur. Inmiddels zijn we uitgegroeid naar een (inter)nationaal opererende organisatie met circa 50 professionele goochelaars, die zich allen empathisch ten dienst stellen van kwetsbare kinderen. Middels een beproefde methode leren kinderen enkele goocheltrucs en de facetten van het goochelvak te kennen. Dit heeft veelal een positief therapeutisch effect op de kinderen. Zo krijgen ze er bijvoorbeeld vaak meer zelfvertrouwen door. Ze leren iets wat anderen ‘nog niet kunnen’, ze leren om te presenteren, voor een groep te staan, dat fouten maken OK is etc. De werkwijze van Stichting Magic Care heeft zich door de jaren heen sterk bewezen. De Magic Care goochelaars werken onder meer samen met Playing For Success in diverse voetbalstadions, met Villa Pardoes (Efteling), AZC’s en diverse kinderziekenhuizen in het land zoals het Sophia kinderziekenhuis Rotterdam en LUMC in Leiden.

Hans Klok

Wat is het mooi om als goochelaar voor zo’n goed doel je te kunnen inzetten. Ik heb al vele honderden blije gezichten mogen zien en talloze bijzonderen momenten mogen meemaken binnen het werk van Magic Care. Kinderen die enorme faalangst hebben en na 2,5 uur werken met ons ineens een truc voor de groep staan te demonstreren. Een kind op intensive care die ineens helemaal opklaart als twee Magic Care goochelaars tien minuten aan bed aan het goochelen zijn. Kinderen die gevlucht zijn uit een oorlogsgebied en onze taal niet spreken, maar wel de taal van de magie en helemaal opgaan in onze goocheltrucs. De Magic Care goochelaars hebben al duizenden kinderen kunnen verwonderen. In brandwondencentra, detentie centra (!), asielzoekerscentra, ziekenhuizen etc. We goochelen met en voor kinderen die door ziekte, handicap of door een vervelende thuissituatie in de problemen zijn gekomen….zelfs voor blinde kinderen. En ons mooiste ‘salaris’ is de glimlach van het kind (zou onze secretaris Wim van Dokkum zeggen).

Ook de goochelwereld steunt Stichting Magic Care van harte. Zo zijn onder meer Hans Klok en Hans Kazan ambassadeurs van onze stichting en zo won Stichting Magic Care in 2014 de Gouden Speld van de Nederlandse Magische Unie. De eerste maal dat deze hoge onderscheiding in de Nederlandse goochelbranche aan een hele groep goochelaars werd gegeven. Magic Care staat met trots in de rij samen met onder meer Fred Kaps, Richard Ross, Tommy Wonder en Hans Klok!

Voor meer informatie: kijk op www.magiccare.nl (Stichting Magic Care kan haar werk enkel doen d.m.v. sponsoring en donaties).

Reacties