Magisch sprookje De Wonderkroon

Een Magisch Sprookje

De Wonderkroon is een sprookje waarbij iedereen wordt meegenomen in de wereld van Koning Sebaldebal. Koning Sebaldebal heeft namelijk een Wonderkroon die wel hele magische wonderen kan verrichten. Maar helaas zijn er kapers op de kust, namelijk de gemene boef Tinus Trechter. Deze boef zal er alles aan doen om De Wonderkroon van de koning te stelen. Maar gelukkig is daar de oude tovenaar die er voor kan zorgen dat het sprookje weer goed afloopt. De Wonderkroon is een spannende show waarbij kinderen van 3 tot 8 jaar zullen gaan geloven in de magie. De koning, de boef en de tovenaar zullen met de kinderen veel magische en interactieve momenten beleven.

Bekijk de superleuke kindershow De Wonderkroon

Op dit filmpje wordt De Wonderkroon nog gespeeld door collega Alex Buijk.

Video gemaakt door Freson

Koning Sebaldebal

De kindervoorstelling bevat drie verschillende personages, namelijk Koning Sebaldebal, Boef Tinus Trechter en Tovenaar Malouk. Deze drie personages worden gespeeld door Wil Wonder, waar hij verschillende kostuums voor gebruikt. Naast de kostuums is er ook een daadwerkelijk decor van een kasteel, waar het verhaal zich afspeelt. Een interactief sprookje waar magische dingen gebeuren. Een gegarandeerd succes! Ideaal voor scholen, bibliotheken, theaters etc.

Boef Tinus Trechter

Boef Tinus Trechter is een hele gemene boef die De Wonderkroon van koning Sebaldebal wilt stelen. Hij zal er achterkomen waar De Wonderkroon zich bevindt. Daarna zal de boef met een grote bom de kluis van de koning opblazen om zo De Wonderkroon in zijn bezit te krijgen. Tijdens de kindershow zullen de kinderen boef Tinus Trechter erg spannend vinden, maar gelukkig schuilt er achter de boef toch stiekem een hele lieve boef.

Tovenaar Malouk

De koning heeft een hele speciale kroon. Met deze kroon is het mogelijk om spulletjes te laten verdwijnen en weer te laten verschijnen. De kroon is voor de koning ontzettend belangrijk. Tijdens het sprookje steelt Boef Tinus Trechter deze Wonderkroon van de koning. De koning kan dan geen spulletjes meer laten verdwijnen en weer tevoorschijn laten komen. De koning is sip en wil zijn kroon terug. Tovenaar Malouk komt daar verandering in brengen en gaat op zoek naar boef Tinus Trechter en De Wonderkroon van de koning... Het decor, de kostuums en het verhaal zijn prachtig vormgegeven. Hiermee is het kindervermaak gewaarborgd en de kinderen zullen zichtbaar genieten. Een meeslepend verhaal voor de leeftijden 3 tot en met 8 jaar.

Ontstaan van De Wonderkroon

(met medewerking van Irma de Hart-Zwaan)

Rob Zwaan, een fantasierijke man, heeft dit verhaal in 2006 bedacht en tot leven gebracht voor een act voor onze zoon Ramon. Ramon  (ingeënt met het goochelvirus door opa) goochelt vanaf zijn derde jaar en heeft met verschillende  (jeugd) goochelconcoursen meegedaan, zo ook in 2007 in Haarlem, waar hij de derde prijs won met De Wonderkroon. Ik zie mijn vader nog op z'n knieën het decor van het kasteel uittekenen op een oud laken. Nachten lag hij wakker omdat er nieuwe ideeën naar boven borrelden hoe het verhaal moest gaan, hoe de personages moesten heten en wat voor kleding ze aan moesten enz. Helaas is mijn vader in 2014 overleden en goochelt Ramon alleen verder (dit deed hij nagenoeg altijd met opa). De act van de Wonderkroon heeft hij in 2016 verkocht aan Alex Buijk, die er een bewerkt script van maakte en er een geïllustreerd boek bij uitgaf. Alex heeft twee jaar lang met succes De Wonderkroon gespeeld door heel het land. In het najaar van 2019 heeft Wil Hendriks (alias Wil Wonder) De Wonderkroon overgenomen.

Vanaf 2020 dus een 3.0 versie:

Wil Wonder speelt De Wonderkoon

De Wonderkroon is een unieke kindershow die men gezien moet hebben!

Wilt u voor uw evenement nog een leuke kindershow boeken? Zoek dan niet verder! De Wonderkroon biedt u een hele leuke kindershow waarbij een magisch sprookje tot leven komt. Samen met Koning Sebaldebal gaan de kinderen het avontuur van De Wonderkroon beleven. Helaas wil de gemene boef Tinus Trechter deze Wonderkroon stelen. Als dat maar goed gaat! Gelukkig komt Tovenaar Malouk te hulp. Kinderen zitten gegarandeerd op het puntje van hun stoel. 


Bij elke boeking gratis het voorleesboek De Wonderkroon!


Neem vandaag nog contact op!